Antto teki kaverilleen joululahjaksi purkillisen todella herkullista Inferno-hilloa, eli punaherukka-habanerohilloa. Habaneroja oli jäänyt yli chili con carnesta ja piti saada käytettyä pois. Helppotekoista ja herkullista, useat koemaistajat pitivät hilloa hyvänä, joten suosittelemme kokeilemaan rohkeasti! Tarvitset vain:

n. 1 kg  punaherukoita (paras habanerohillo tulee happamista marjoista, voit käyttää toki myös vadelmia tai mansikoita tai sekoitusta)
3-4 kpl habaneroja
700 g   hillosokeria

Laita marjat kattilaan ja pilko habanerot pieniksi. Lisää habat marjojen sekaan. Kuumenna marjoja hitaasti ja anna kiehua noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoitellen.

Lisää sitten sekaan sokeri ja anna kiehua noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Kuori lopuksi vaahto tarkasti pois (meillä ei kyllä ollut mitään kuorittavaa) ja kaada hillo purkkeihin. Jäähdytä purkit ja säilytä viileässä. Kunhan sokeria on riittävästi, säilyy hillo hyvin jääkaapissa. Suosittelemme erityisesti esimerkiksi vaniljajäätelön kera tai minkä tahansa muunkin!

1150493.jpg