Tässä nyt se toinen jouluolut jonka hamstrasin talteen pari viikkoa takaperin. Toinenhan oli varsin loistava savuolut, jota yhä suosittelen.

Tummaa tavaraa tämäkin on, tuoksu on melko maltainen. Toisaalla oluen vaahtoa kehuttiin keskitasoiseksi, itselläni jäi kyllä varsin olemattomaksi.

Maku on maltainen, täyteläinen ja ehkäpä pienen hitusen lakritsia erotan. Jonkin verran yhtäläisyyksiä saman panimon Imperial Stouttiin, mutta ei ole yhtä tasapainoinen kokonaisuus. Samaan tapaan melko tuhti olut. Hedelmäisyyttä ja hiilihappoisuutta löytyy enemmän kuin Imperial Stoutista.

Koska olen kovin tykästynyt näihin Nøgnen oluihin, niin ehkä tämä oli pienoinen pettymys. Tässä on kuitenkin hieman samaa kuin Imperial Stoutissa, mutta eipä vaan ole yhtä hyvä kokonaisuus. Mielummin valkkaan hyllystä sitten tuon paremman version. Pidin oikeastaan enemmän myös tuosta savuoluesta. Kyllä kuitenkin tätä ostaisin toiste mielummin kuin aiemmin arvosteltua Criminally Bad Elffiä, sen Antto Suosittelee -leima oli turhan hätäisesti annettu.

Ei tätä olutta kyllä millään ilveellä pahaksi tai edes keskinkertaiseksi voi sanoa, hyvää tämä on, mutta napatkaa hyllystä ennemmin samaan hintaan paljon parempi Imperial Stout tai sitten saman panimon Porter. Tästä syystä jätän Antto Suosittelee -leiman antamatta tälle.

1125645.jpg