Syötiin eilen tätä kevyttä, mutta täyttävää ja maukasta keittoa. Muokkailtiin ohje Suuren aasialaisen keittokirjan reseptin pohjalta.

6          kuivattua siitakesientä
45 g      paksuja kuivattuja nuudeleita
13 dl      vettä
1          kana- tai kasvisliemikuutio
3 dl       soijasuikaleita
230 g    säilöttyjä bambunversoja valutettuna
1 tl       kuivattua inkivääriä
1 prk     tomaattipyreetä (70 g)
1 rkl      soijakastiketta
1 rkl      etikkaa
1          purjo
tabascoa maun mukaan

Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimessä ja pistä sienet, nuudelit ja soijasuikaleet likoamaan omiin kulhoihinsa. Valuta ja pilko nuudeleita ja sieniä pienemmäksi. Pilko myös purjo.

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää sekaan liemikuutio. Lisää sienet, nuudelit, soijasuikaleet, bambunversot, purjo ja inkivääri. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen.

Mausta tomaattipyreellä, soijakastikkeella, etikalla ja tabascolla. Tarkista maku ja tarjoa.