Jouluisan laiskottelun lomassa teki mieli salaattia ja satuttiin valitsemaan oikein maukas resepti. Alkuperäinen resepti on kirjasta Maailman ruokia - Italia. Me yksinkertaistimme reseptiä hiukan ja vaihdoimme siinä olleen mozzarellan vuohenjuustoon. Annos on kahdelle.

2 dl        aurinkokuivattuja tomaatteja (basilika)öljyssä valutettuina (jos et käytä basilikaöljyisiä tomsuja, lisää sekaan myös tuoretta tai kuivattua basilikaa)
1/2 dl      aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 tl         huuhdeltuja kapriksia
1/2 rkl     balsamiviinietikkaa
1            pieni valkosipulinkynsi
pippuria
kahta erilaista salaattia (me laitoimme lehti- ja tammenlehväsalaatteja, myös rucola sopisi hyvin)
vuohenjuustoa (voi korvata esim. mozzarellalla tai taleggio-juustolla)

Laita aurinkokuivatut tomaatit, öljy, kaprikset, balsamiviinietikka, valkosipuli ja pippuri tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi.

Jaa salaatinlehdet kahdelle lautaselle ja laita päälle viipaloitu vuohenjuusto. Lusikoi vielä kastiketta päälle.