Spaghetti ai due formaggi alla zia Wanda

Minulla ei ole Wanda-tätiä, vaan resepti löytyi Ruokatorstai-keittokirjasta. Nyt, kun Tuuli lomailee Egyptissä, oli hyvä hetki tekaista tätä ei-niin-kovin-kevyttä -juustopastaa, jota olen pitkään himoinnut. Jos kalorit siis hirvittävät, niin unohda tämä. Ohjeesta riittää kahdelle.

150 g   gorgonzolaa tai muuta kermaista sinihomejuustoa
100 g   tuoretta parmesaaniraastetta
1 dl      kuohukermaa
nokare voita
mustapippuria
spaghettia

Sulata gorgonzola voinokareen kera kattilassa tai kasarissa. Lisää kerma ja puolet parmesaaniraasteesta ja sekoita kastike tasaiseksi.

Kypsennä pastaa vedessä, kunnes se on al dente, ja valuta.

Kumoa pasta kulhoon, sekoita kastike ja loput juustoraasteesta sen joukkoon. Viimeistele kunnon rouhauksella mustapippuria. Tarjoa välittömästi!

Oli hyvää, gorgonzolaa olisi voinut olla hitunen enemmänkin (vaikka 200 g) jotta olisi maistunut hieman voimakkaammin. Hyvin simppeliä ja nopeatekoista ja mikä tärkeintä, maistuvaa.

1227939.jpg