Tehtiin pakkasessa olleesta jauhelihasta lihapullia oikeastaan parhaalla tavalla, jolla ne voi tehdä: kypsyttämällä tomaattikastikkeessa. Resepti ei nimestään huolimatta ole meidän mummoilta peräisin vaan leikattu muutama vuosi sitten jo edesmenneestä Nöjesguiden-lehdestä. Tässä samalla annettakoon vinkki kiireisille ja laiskoille: Tähän tapaan voi hyvin valmistaa myös eineslihapullat lämmittämällä ne yksinkertaisesti perustomaattikastikkeessa samalla kun se kypsyy ja tarjoamalla spagetin kera. Tehdään silloin tällöin laiskoina päivinä tällaista puolivalmista ruokaa. Ruoka on paljon vähemmän einesmäinen kuin jos lihapullat söisi vain ketsupin ja ranskalaisten tms. kera ja ainakin meidän mielestä myös paremman makuinen.

Murekemassa:

300 g      naudanjauhelihaa
1            sipuli
3            valkosipulinkynttä
1            kananmuna
30 g        parmesaania raastettuna
10           basilikanlehteä
2 rkl        tomaattikastiketta
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Tomaattikastike:

1            sipuli
2            valkosipulinkynttä
1 prk       tomaattimurskaa
1 dl         vettä
10           basilikanlehteä
suolaa, mustapippuria, sokeria

Aloita kuullottamalla paistinpannussa pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kannattaa kuullottaa sekä murekemassan että tomaattikastikkeen sipulit samassa. Siirrä kuullottuneista sipuleista puolet kulhoon murekemassaa varten.

Lisää paistinpannuun tomaattimurska, mausteet ja vesi.

Laita kulhoon loput murekemassan ainekset (tuo ohjeen tomaattikastike siis vain otetaan paistinpannulta tomaattikastikkeesta) ja sekoita.

Muotoile jauhelihamassasta isoja pyöryköitä ja aseta ne varovasti kastikkeen sekaan. Lisää samalla basilika. Anna hautua 15 minuuttia niin että pullat kypsyvät. Käännä pullat varovasti noin paistamisen puolivälissä.

Keitä tällä välin spagetit ja tarjoa lopuksi ruoka parmesaaniraasteen kera.

1272011.jpg