Tänään tehtiin niin hyvää makaronilaatikkoa että jopa Antto, joka yleensä inhoaa makaronilaatikoita, santsasi kuola valuen. Ohjeeseen otin hieman mallia Parasta Kotiruokaa -keittokirjasta. Tämä voitti selkeästi aiemmin kokeillun mausteisen makaronilaatikon.

5 dl     tummaa sarvimakaronia
2 dl     tummaa soijarouhetta
1        kasvis- tai lihaliemikuutio
(200 - 400 g tomaattimurskaa)
1        sipuli (laitoimme 2 punasipulia)

Munamaito:
5 dl     maitoa
2        kananmunaa

Keitä makaronit melkein kypsiksi ja laita soijarouhe liemikuution kanssa turpoamaan kuumaan veteen.

Silppua sipulit ja kuullota pannulla. Lisää turvonnut soijarouhe ja halutessasi tomaattimurska. Laita makaronit ja pannulla oleva seos uunivuokaan. Sekoita munamaito ja lisää joukkoon. Sekoita.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Mitä pienempi vuoka leveyssuunnassa, sitä pidempi paistoaika. Syö ketsupin kera.

1259907.jpg