1 l vettä
2 kana- tai lihaliemikuutiota
2 kokonaista valkosipulia
2 sipulia
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl oliiviöljyä
3 viipaletta vaaleaa leipää, poista halutessasi kuoret (käytettiin 3 muhkusämpylää kuorineen)
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
rakuunaa
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit.
Sulata voi ja oliiviöljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon vesi, viini ja liemikuutiot. Revi joukkoon myös leipä.
Anna hautua noin tunnin ajan.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa (tehosekoittimen kanssa kannattaa olla varovainen, kokemus ja palovammat ovat opettaneet). Lisää joukkoon kerma ja mausteet ja kuumenna.
Nautiskele leivän kanssa.
Kommentit