Eilisillä etkoilla tarjottiin Muumimamman keittokirjasta löytynyttä kasvispiirasta. Piiras oli herkullista, tosin ei kyllä voittanut aikaisemmin kokkailemiamme katkarapupiirakkaa ja vuohenjuusto-sienipiirasta.

Pohja:
150 g    voita tai margariinia
3,5 dl    hiivaleipäjauhoja
1 dl       emmental-raastetta
2 rkl      kylmää vettä

Täyte:
1         purjo
1         paprika
1         kesäkurpitsa
2 dl      emmental-raastetta (käytettiin pohjaan ja täytteeseen yhteensä 1 pss raastetta, desimitat ovat siis arvioita)
2 dl      kermaviiliä (tai kermaa)
2         kananmunaa
1 tl      mustapippuria
1 tl      basilikaa

Ota voi tai margariini hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nypi pehmennyt rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita. Painele taikina pyöreän piirasvuuan pohjalle ja reunoille (jos ei onnistu muuten niin taikinaa kannattaa pitää hetki jääkaapissa, jolloin siitä tulee helpommin muotoiltavaa). Paista taikinapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Pese vihannekset ja paloittele ne pieniksi palasiksi. Sekoita kulhossa juustoraaste, kermaviili, kananmunat ja mausteet keskenään. Lisää seokseen vihannessilppu ja kaada täyte puolikypsän piiraspohjan päälle. Kypsennä edelleen 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes piirakan pinta saa väriä.

1416083.jpg