Tällä kertaa testattavana on Alkosta mukaan tarttunut Kukko Portteri. Väriltään suorastaan mustaa, vaaleanruskean vaahdon kera. Tuoksuu hitusen palaneelle. Ota jääkaapista huoneenlämpöön n. 10-15 minuuttia ennen nauttimisajankohtaa.

Maultaan iskee ensimmäisenä vastaan paahteisuus ja palaneen maltainen aromi. Palaneisuus dominoi olutta ehkäpä liikaakin. Olut on kuitenkin kohtalaisen helppo juotava. Alkoholia löytyy 6,5 %, eli marketista ei löydä tätä.

Mukavan tuhti portteri, mutta ei niin tasapainoinen kokonaisuus kuin olisin toivonut. Hieman liikaa makumaailma pyörii palaneisuuden ympärillä. Muualla puhuttiin oluen maistuvan vihannesmaiselle tai herneille, mutta itseltäni moiset maut jäivät kyllä täysin havaitsematta.

Lisätiedote oluen ystäville! Alko on poistamassa valikoimistaan kolme huippuoluttaan, nimittäin kaikki Nøgne Ø:n oluet! Porter, Imperial Stout ja India Pale Ale lähtevät. Olutihmisillehän tämä on hyvin surullista, kaikki nuo kolme ovat Alkon parhaimmistoa. Kehottaisin hamstraamaan talteen muutaman pullon (säilyvät kolme vuotta helposti) mutta sittenhän minulle ei jäisi yhtään. Siksipä tästä vaahtoan, kun kyseisen panimon tuotteet ovat tämänhetkisiä suosikkejani. Barrikadeille!

1348859.jpg