Satay-kastikkeen addiktoiva maku on viime aikoina pyörinyt mielessä ja nyt saatiin sitä vihdoin ja viimein. Ja kyllä oli hyvää. Sekoitettiin kastike nyt nuudeleihin, mutta sen voi hyvin tarjota myös dippikastikkeena vaikkapa kanavartaille. Kastikkeen ohje on Suuresta aasialaisesta keittokirjasta. Jos teet nuudeleita meidän tapaan, valmista satay-kastike pari tuntia ennen muun ruuanvalmistuksen aloittamista, jotta voit marinoida tofun siinä.

Satay-kastike:
1          pieni sipuli
1 rkl      öljyä
125 g    maapähkinävoita
2 rkl      soijakastiketta
1,25 dl   kookosmaitoa
2 rkl      makeaa chilikastiketta

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää joukkoon muut ainekset. Paista seosta kunnes se on sileää ja kuumaa.

Nuudelit:
tofua
paprikaa
kurkkua
kiinankaalia
paksuja munanuudeleita
(kookosmaitoa ja makeaa chilikastiketta)

Pilko tofu kuutioiksi ja sekoita satay-kastikkeen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.

Kaada tofu kastikkeineen pannulle ja anna lämmetä. Leikkaa sillä välin paprika, kurkku ja kiinankaali suikaleiksi. Lisää joukkoon ja kypsennä.

Keitä nuudelit kypsiksi ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi voit vielä maustaa nuudeleita kookosmaidolla ja makealla chilikastikkeella.

1412909.jpg