Tämä piirakka jäi mieleen Keittokomerosta jo viime syyskuussa heti blogiin ilmestyttyään. Piiraan tekeminen on käynyt mielessä moneen otteseen ja nyt sitten eilen illalla päästiin käsiksi tähän. Aivan todella hyvä ohje olikin! Anttoa piti suorastaan kieltää ettei se heti hotkinut kaikkea parempiin suihin...

1 pkt   ruisperunapiirakkataikinaa (valmis pakaste; jos haluaa tehdä itse niin täältä löytyy vastaavan ohje)
200 g     fetaa
2           punasipulia (laitettiin 1 puna ja 1 normi)
loraus     hunajaa
10         mustaa oliivia kivet poistettuina
1/2        paprika
1/2 rs     kirsikkatomaatteja
1 pss      emmental-raastetta
2,5 dl     ruokakermaa (laitettiin tuo 1/2 dl maitoa)
2           munaa
1/2 tl     chilijauhetta
1/2 tl     paprikajauhetta
1/2 tl     mustapippuria
1 tl        Provencen maustesekoitusta

Sulata taikina ja painele se piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullota pannulla sopiviksi. Mausta lorauksella hunajaa.

Murenna feta tasaisesti taikinan päälle. Puolita tomaatit ja laita niistä noin puolet fetan päälle. Silppua oliivit ja ripottele piirakkaan. Levitä myös punasipulit tasaisesti.

Sekoita kulhossa ruokakerma, noin 3/4 emmentalista, munat ja mausteet. Levitä tasaisesti piirakan päälle. Asettele viipaloitu paprika ja loput tomaatit kauniisti ja ripottele vielä loppu juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

1492906.jpg