200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-4 rkl tomusokeria
1 sitruuna mehuineen ja kuorineen
1 dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita tai margariinia
2 tl sokeria
35 g mantelilastuja
1-2 omenaa
Anna juuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita se tasaiseksi kulhossa. Lisää sekaan tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu.
Sekoita joukkoon ranskankerma ja vaahdotettu kuohukerma. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Sulata rasva paistinpannulla, lisää 2 tl sokeria sekä mantelilastut. Paahda ne kevyesti koko ajan sekoittaen.
Huuhtele omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Tiputa lohkojen päälle pari tippaa sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.
Lusikoi jälkkäri annosmaljoihin, ripottele päälle mantelilastuja ja työnnä jokaiseen muutama omenalohko. Tarjoile välittömästi.
Kommentit