Suuresta jälkiruokakirjasta kaivoimme esiin mukavalta kuulostaneen reseptin juustomaljajälkkärille, kun makeaa teki mielemme. Valitettavasti mantelilastut hieman kärähtivät, eivätkä maljat muutenkaan olleet kuin keskinkertaisia. Samantyylisistä juustoisista, vaahtomaisista jälkkäreistä aiemmin elokuussa kokeilemamme mascarponemousse vie näitä kyllä sata-nolla. Tästä ohjeesta tulee kuusi annosta.

200 g      maustamatonta tuorejuustoa
2-4 rkl     tomusokeria
1            sitruuna mehuineen ja kuorineen
1 dl         ranskankermaa
1 dl         kuohukermaa
1 rkl        voita tai margariinia
2 tl         sokeria
35 g        mantelilastuja
1-2         omenaa

Anna juuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita se tasaiseksi kulhossa. Lisää sekaan tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu.

Sekoita joukkoon ranskankerma ja vaahdotettu kuohukerma. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Sulata rasva paistinpannulla, lisää 2 tl sokeria sekä mantelilastut. Paahda ne kevyesti koko ajan sekoittaen.

Huuhtele omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Tiputa lohkojen päälle pari tippaa sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.

Lusikoi jälkkäri annosmaljoihin, ripottele päälle mantelilastuja ja työnnä jokaiseen muutama omenalohko. Tarjoile välittömästi.

1440629.jpg