Tuulin papan herkullisista rosamundaperunoista syntyi lauantailounaaksi katkaraputäytteiset uuniperunat. Uutta meidän keittiössä oli se, että kypsennettiin perunat mikrossa. Tosin Anton perheessä niin on kuulemma aina tehty ja sieltä tuli ohjeet tekoonkin. Mikrossa tehtyinä perunoista tuli jopa parempia kuin uunissa tehdyistä ja tietenkin samalla säästyi huomattavasti aikaa ja energiaa. Ruokatorstaista löytynyt katkaraputäyte oli tähän astisista täytteistä ehdottomasti paras, maut olivat juuri kohdallaan. Vielä tekisi mieli kokeilla kasvistäytettä, mutta emme ole löytäneet hyvää ohjetta. Jos joltain löytyy hyvä ohje niin vinkatkaa meillekin :)

Katkaraputahna (valmista etukäteen maustumaan)
1 pss      pakastekatkarapuja
100 g      maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl        maitoa
1            pieni punasipuli
2 rkl        hienonnettua tilliä (jos käytät tuoretta tilliä niin lopun voi kätevästi pakastaa folioon käärittyinä annoksina, tilli toimii hyvin myös pakastuksen jälkeen sulatettuna)
pippuria
suolaa

Notkista juusto kulhossa maidolla.

Silppua sipuli hienoksi ja lisää se juustoon.

Lisää sulaneet katkaravut joukkoon.

Sekoita lopuksi tahnaan hienonnettu tilli ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Anna tahnan maustua jääkaapissa sillä välin kun teet perunat.

Pese tarvittava määrä jauhoisia perunoita (tästä reseptistä tulee täytettä neljään) huolellisesti. Töki niiden pintaan reikiä haarukalla joka puolelle. Laita perunat lautaselle ja lämmitä mikrossa 5 minuuttia. Sitten käännä perunat ympäri, ja mikrota uudet 5 minuuttia. Jos perunat ovat huomattavan pieniä tai suuria niin säädä lämmitysaikaa sen mukaan. Leikkaa perunoiden päälle ristiviilto, purista perunoita jotta ne aukeavat, ja laita sisään voinokare mehevöittämään perunaa. Nautiskele täytteen kera!

1436985.jpg