Pakkasessa lymyilleistä soijamakkaroista syntyi stroganoffia Kotikokin ohjeella. Lisättiin ohjeeseen vielä purkki tomaattimurskaa, että ruuassa olisi muutakin syömistä kuin ruskeaa kastiketta (varsinkin kun meillä oli jäljellä vain 3 nakkia). Tästä tulee n. 4 annosta.

1-2         sipulia
2            valkosipulinkynttä
1 prk       tomaattimurskaa
2            laakerinlehteä
1/2-1      kasvis- tai lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
nakkeja
1/2 dl      kermaa
1/2 dl      ranskankermaa
1            maustekurkku

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki kattilan pohjalla.

Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paloittele nakit ja puolikas maustekurkusta ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon myös kerma ja ranskankerma.

Anna hautua vielä 5 minuuttia ja tarkista maku. Lisää mausteita tarpeen mukaan.

Tarjoa perunamuusin kera ja pilko vielä loppu puolikas maustekurkusta annosten päälle.

1440035.jpg