Jäin viettämään iltaa yksin kun Antto lähti urheilemaan. Laiskana tyttönä en nälän yllättäessä mitenkään jaksanut raahautua 100 m päässä olevaan Alepaan, joten oli pakko kehitellä kaapin antimista purtavaa. Onneksi mieleen muistui viime kesäinen ja sen hengessä valmistui tämä herkullinen pasta. Jätin tällä kertaa chilin pois, koska tuossa edellä mainitussa pastassa ei oikein mikään muu sitten maistunutkaan. Lisäksi kaapista pastan sekaan hyppäsi erinäisiä kasviksia ja pieni ripaus pestoa. Yksinkertaisimmillaan tähän pastaan ei tarvitse kuin öljyä, valkosipulia, suolaa ja pastaa ja siihen voi sitten itse lisäillä mieleisiään aineksia.

iso loraus oliiviöljyä
pari valkosipulinkynttä
ripaus suolaa, mustapippuria ja basilikaa
lusikallinen pestoa
kirsikkatomaatteja
oliiveja
paprikaa
paljon parmesaania
pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Sen kuumetessa lorauta öljy pannulle ja silppua valkosipulit. Laita valkosipulit kuullottumaan keskilämpöiselle pannulle ja lisää mausteet ja pesto.

Pilko kasvikset ja lisää pannulle. Pannun lämpö kannattaa kääntää aika matalaksi, kasvisten on tarkoitus enemmänkin maustua kuin paljoa kypsyä.

Keitä pasta ja valuta al dentenä. Lisää pasta hetkeksi pannulle ja kääntele sekaisin kastikkeen kanssa, jotta maku tarttuu siihen.

Kaada lautaselle ja raasta päälle paljon tuoretta parmesaania. Kääntele sekaisin ja nautiskele.

1508300.jpg