Taannoin tekemämme kikhernekeiton ohjeen vierestä löytyi samaisesta Me naiset-lehdestä tämä kookoksinen versio. Pitihän sitä kokeilla kun edellinenkin keitto maistui ja hyvää tuli taas.

1          purjo
3          valkosipulinkynttä
2 rkl      öljyä
250 g    keitettyjä kikherneitä (jos purkista, huuhtele hyvin ennen käyttöä)
2 rkl      tomaattipyreetä
1 l        kiehuvaa vettä
1          kasvisliemikuutio
1          mieto chilipalko
1 pkt     pakastepinaattia (150 g)
1 dl       kookosmaitoa
2 rkl      sitruunamehua
2 tl       juustokuminaa

Halkaise ja huuhtele purjo. Pilko sopiviksi paloiksi. Pilko myös valkosipulit ja laita kattilaan öljyn kanssa. Kuullota purjoa ja valkosipulia muutama minuutti.

Lisää joukkoon valutetut ja hyvin huuhdellut kikherneet ja tomaattipyree. Lisää myös vesi ja kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.

Viipaloi chili ja lisää keittoon. Lisää myös sulatettu pinaatti ja kookosmaito. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

Mausta keitto sitruunamehulla ja juustokuminalla. Voit myös halutessasi ripotella keiton päälle tuoretta korianteria, me jätettiin tällä kertaa väliin.

1563794.jpg