Taikina:
3 dl vettä tai maitoa
1 kasvisliemikuutio
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
1 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
25 g margariinia
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 pientä tomaattipyreepurkillista
1,5 tl basilikaa
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria
(pestoa)
Tee ensin taikina turpoamaan. Kuumenna 1 dl nestettä esim. mikrossa ja murenna siihen liemikuutio. Lisää loput nesteet, hiiva, hunaja tai siirappi ja ruisjauho. Lisää vehnäjauhot vähitellen samalla sekoittaen taikinaa. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Peitä kulho liinalla ja anna kohota samalla sen aikaa kun teet täytteen.
Silppua täytettä varten sipuli ja valkosipuli ja laita pannulle tai kattilaan kuullottumaan öljytilkan kanssa. Lisää tomaattipyree ja mausteet ja anna hautua kannen alla samalla kun kaulitset taikinan.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli siitä noin 50 cm x 40 cm kokoinen suorakulmio. Levitä päälle tomaattitäyte ja sen päälle halutessasi pestoa. Rullaile taikina pitkäksi pötköksi korvapuustien tapaan ja leikkaa siitä kolmioita. Nosta kolmiot pellille kärki ylöspäin ja paina keskeltä kokoon peukaloilla.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit