Päätimme pitkästä aikaa kokkailla lohta, kala kun on terveellistä ja ravitsevaa, ja lohi erityisesti on suosikkikalojamme. Ruokatorstaista löytyi herkullisen kuuloinen lohimedaljongiresepti, joten sen mukaan toimittiin. Ohje on kahdelle.

Tilli-kermaviilikastike:

1 prk kermaviiliä
tuoretta tilliä
ripaus suolaa
1-2 tl korianteri-minttu -chutneytä (myös normaali mangochutney käy)

Pilko tilli ja sekoita kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun lohi valmistuu.

2      isoa lohimedaljongia
1 rkl  makeaa chilikastiketta
2 rkl  soijakastiketta (myös teriyaki käy)
2 tl   rosmariinia

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa kastikkeet sopivan kokoiseen uunivuokaan. Kääntele medaljongeja mausteseoksessa ja aseta ne sitten vuokaan vierekkäin ehjä puoli ylöspäin. Ripottele pinnalle rosmariini.

Kypsennä noin 20 minuuttia. Tarjoa medaljongit tilli-kermaviilikastikkeen ja vaikka kuskusin kera, kuten me teimme.

1562055.jpg