Taas kerran fanimme olivat pyytäneet olutarvosteluja, joten näin perjantain (ja ekan kesätyöpalkkapäivän, jiihaa) kunniaksi päätin käväistä paikallisen Alkon kautta ostamassa perjantaipullon.

En viitsinyt kuitenkaan lähteä samoilemaan Alkon hyllyjen väliin täysin tiedottomana siitä, mitä ostaisin, vaan sen sijaan sivistäydyin ensin lueskelemalla olutopasta. Sieltä selvisi, että parhaat pisteet Alkon valikoimassa olevista oluista oli saanut tämä saksalainen Weltenburger Kloster Asam Bock. Olut maksoi 3,45 € ja alkoholia on 6,9 %. Ja kyseinen olut oli vielä täysin maistamatta, joten asiahan täytyi korjata!

Suosittelen kaikille hyvien oluiden ystäville olutopas.infoa, sieltä saa paljon kallisarvoista tietoa herkullisista mallaspirtelöistä. Jos pohdituttaa, mitä sitä ostaisi, voi tuolta käydä katsastamassa ostovinkkejä!

Join neuvojen mukaan oluen käytännössä huoneenlämpöisenä, oli ehkä 15-20 minuuttia ehtinyt viilentyä jääkaapissa. Valitettavasti kärsin paraikaa häijystä kesäflunssasta, nenäni on varsin tukkoinen ja harmittaa, että osa hyvistä aromeista jäi luultavasti havaitsematta flunssan vuoksi.

Ulkonäöltään olut oli hyvin tummaa, vaahtoa ei juuri tuoppiini muodostunut. Tuoksu oli erittäin maltainen, jokseenkin paahtunut ja hitusen makea.

Maultaan olut oli oikein maukas. Hyvin maltainen, mämmimäinen ja paahteinen maku tulvahtivat ensimmäisinä suuhun, sitten vähitellen korvautuivat täyteläisyydellä ja humaloinnilla. Jälkimaku oli hyvä, ja keskitasoinen humalointi viipyi mukavasti kielellä. Alkoholi ei maistunut oluessa lainkaan (jos oluen juo jääkaappikylmänä, niin alkoholi voi kuulemma maistua läpi). Voin kuvitella tämän sopivan täydellisesti pääsiäispöytään. Tällöin voi jättää hyvällä omatunnolla mämminkin syömättä, ja makunautinto on aivan eri luokkaa. Itse en pidä mämmistä, mutta oluen mämmimäisyys oli oikein paikallaan.

Hyvä olut. Jos pidät voimakkaasta maltaisuudesta, on tämä varmasti loisto-ostos. Ja kuten sanottua, olutopas.infon mukaan kyseessä on Alkon valikoimien paras olut. Itse en kuitenkaan tälle kuninkaan kruunua luovuttaisi, mutta on kyseessä silti maukas olut.

1601359.jpg