Perjantai-illan vatsantäytteeksi teimme tikka masalaa. Käytimme tuttuun tapaamme soijasuikaleita, mutta toki ruoan voi valmistaa myös kanasta. Tuli oikein hyvää, mukavan mausteista. Helppo ohje lisäksi. Etsiessämme reseptejä netistä löysimme tikka masalasta kolme eri variaatiota. Yhdessä käytettiin jogurttia, toisessa kermaa, ja kolmannessa, Liemessä -blogin ohjeessa kookosmaitoa. Tällä kertaa valkkasimme kookosmaitopohjaisen, kenties testaamme noita muitakin jossain välissä.

n. 2 dl   soijasuikaleita
2          sipulia
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
3          valkosipulinkynttä
3          mehevää punaista tomaattia
2,5 dl    kookosmaitoa
1 rkl      garam masala -maustesekoitusta
1 tl       curryä
0,5 tl     kurkumaa
0,5 tl     jauhettua korianteria
1          tulinen rawit-chili
1 tl       suolaa
öljyä

Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja kaada kulhoon soijasuikaleiden päälle. Lisää joukkoon kanaliemikuutio. Anna suikaleiden turvota n. 20 minuuttia. Pilko sillä välin sipulit, valkosipulit, chili sekä inkivääri.

Kuullota sipuli-valkosipuli-chili-inkivääri -silppua öljyssä paistinpannussa tai wokkipannussa. Kun sipuli alkaa olla kuullottunutta, lisää sekaan valutetut soijasuikaleet. Paistele hetken aikaa soijasuikalesipuliseosta silloin tällöin sekoitellen.

Pilko tomaatit ja lisää ne joukkoon. Lisää myös kaikki mausteet. Sekoita ja anna hautua n. 10 minuuttia, laita tällä välin vaikka riisi tulemaan.

Lisää lopuksi kookosmaito. Tarkista maku, mausta tarvittaessa, ja tarjoa.

1554265.jpg