Viime vuoden lopulla teimme tofuburgereita. Ne olivat varsin hyviä, joten tänään päätimme syöpötellä taas hampurilaisten parissa. Teimme siis purilaisiimme samanlaiset tofupihvit, mutta muut kastikkeet menivät uusiksi. Päädyimme korianteri-basilika -kastikkeeseen, joka osoittautui todella hyväksi. Purilaisten lisukkeena söimme poikkeuksellisesti lohkobataatteja, jotka nekin osoittautuivat hyviksi. Onnistunut ateria siis!

Insipiraation näihin saimme siitä, kun kävimme viikonloppuna Kalliossa sijaitsevassa Vegemestassa paljon kehutuilla soijaburgereilla. Olivat muuten maukkaita, joten voimme suositella.

Ohje on neljälle.

Korianteri-basilika -kastike:

n. 3 rkl tuoretta korianteria
n. 2 rkl tuoretta basilikaa
1 prk    kermaviiliä
1 rkl     makeaa chilikastiketta
0,5 tl   mustapippuria
1         valkosipulinkynsi

Pilko basilika, korianteri ja valkosipuli pieneksi ja sekoita kermaviilin joukkoon. Lisää chilikastike ja mustapippuri, sekoita, ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Tofupihvit:

n. 250-300 g   tofua
1 dl               vehnäjauhoja
1                   pieni sipuli
2 tl                kuivattua korianteria
2 tl                juustokuminaa
3 tl                suolaa

Pilko tofu pieniksi paloiksi. Silppua sipuli. Sekoita tofu, sipuli ja mausteet kulhossa ja sekoita tasaiseksi joko käsin, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Muotoile neljäksi pihviksi ja paista mukavan ruskeiksi öljytilkassa paistinpannulla.

Lohkobataatit:

4 keskikokoista bataattia
öljyä
grilli- tai yleismaustetta

Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa ne sitten puoliksi, ja puolita puolikkaat pari kertaa kunnes saat sopivan kokoisia lohkoja. Laita lohkot kulhoon, kaada päälle reilu loraus öljyä ja mausta grilli- tai yleismausteella. Sekoita, jotta mauste ja öljy leviää kaikkiin lohkoihin. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes lohkobataatit ovat kypsiä.

Lisäksi tarvitset:

4       ruispalaa tai vastaavaa
3-4    tomaattia
salaattia
ketsuppia

Siivuta tomaatit ja anna valua hetken. Täytä burgerisi korianterikastikkeella, pihveillä, tomaatilla, salaatilla ja ketsupilla. Syö burgerit lohkobataattien kera. Ylijääneen korianterikastikkeen voit käyttää lohkobataattien kastikkeeksi, se sopi niillekin oikein passelisti.

1528867.jpg