Tänään palasimme juhannuksen vietosta mökiltä takaisin sivistyksen pariin. Teimme lauantaina hyvää ruokaa Trendistä löytyneellä ohjeella. Kaikki mökkeilijät kehuivat ruokaa vuolain sanoin. Alkuperäisessä ohjeessa näiden lisukkeiden kanssa tarjottiin lampaanfileevartaita. Me tarjosimme kuitenkin näppäriä valmiita kanavartaita budjettisyistä. Nekin olivat oikein hyviä ja isolle poppoolle tarjottuna varsin helppoja. Ohje on kuudelle.

Kiitos hauskalle mökkiporukallemme ja erityisesti kiitokset kaikille ruuan valmistukseen osallistujille! Valokuvauksen suoritti Valokuvausstudio I.P.

Kasviscouscous:

4 dl      kasvis- tai kanalientä
4 dl      couscous-ryynejä
pieni sipuli
parsakaali
porkkana
punainen paprika
1 dl      vihreitä pitkiä papuja
suolaa
mustapippuria
1 rkl      voita tai margariinia

Kiehauta kasvis- tai kanaliemi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää couscous-ryynit. Anna turvota pari minuuttia ja lisää joukkoon ruokalusikallinen voita ja sekoita tasaiseksi. Hienonna sipuli ja freesaa hetki. Lisää sipulien joukkoon pilkotut paprikat ja ohuiksi lastuiksi leikatut porkkanat. Anna freesaantua miedolla lämmöllä muutama minuutti niin, että paprikat ja porkkanat ovat puolikypsiä.

Pilko parsakaali ja pavut paloiksi ja kiehauta niitä hetki. Lisää kaikki kasvikset couscousin joukkoon ja lämmitä tarvittaessa. Tarkista mausteet. Jos couscous tuntuu kuivalta, lisää hiukan kasvis- tai kanalientä.

Minttu-valkosipulijogurtti:

1 prk      bulgarianjogurttia
2 rkl       tuoretta minttua
puolikas kurkku
1 rkl       hunajaa
2           valkosipulinkynttä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta ylimääräinen neste pois. Pilko valkosipuli ja minttu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta sitten sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ja tarjoile sitten muun ruoan kera.

1667595.jpg