Pakastimen pohjalta löytyi purkillinen mummolasta saatuja ahvenfileitä. Iltaruoaksi päätimme paistaa ne voissa ja tarjota uusien perunoiden ja tilli-kermaviilikastikkeen kera.

On se ahven kyllä maukas kala! Kenties parhaillaan juuri voissa paistettuna, näin on kyllä marjat.

Tilli-kermaviilikastike:

1 prk kermaviiliä
tilliä
mustapippuria
0,5 tl sitruunamehua
1 tl dijonsinappia

Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, että muu ruoka on valmista.

Leivitetyt ahvenfileet:

ahvenfileitä
muutama nokare voita
ruisjauhoja
mustapippuria
suolaa

Kaada sopivasti ruisjauhoja laakealle lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Kääntele fileet siinä perusteellisesti ja siirrä sivuun. Kuumenna pannu ja lisää muutama voinokare. Paista ahvenfileitä muutama minuutti molemmilta puolilta.

Tarjoa ahvenfileet vaikkapa uusien perunoiden ja vihreän salaatin kera, kuten me teimme.

1619262.jpg