Vartaat:
2 eriväristä paprikaa
1 kesäkurpitsa
500 g isoja herkkusieniä
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta rosmariinia ja basilikaa
3 valkosipulinkynttä
Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa herkkusienet neljään tai kolmeen osaan, jätä osa sienistä jäljelle jos teet myös aurajuustotäytteisiä herkkusieniä. Laita paprikat, kesäkurpitsat, herkkusienet ja kirsikkatomaatit kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla ja revi sekaan tuoretta rosmariinia ja basilikaa. Leikkaa 3 valkosipulinkynttä isohkoiksi paloiksi ja laita kulhoon. Sekoita aineksia kulhossa ja anna hetken aikaa maustua.
Liota grillitikkuja vedessä aikansa ja kokoa sitten vartaat. Grillaa kunnes ainekset ovat kypsiä.
Aurajuustotäytteiset herkkusienet:
1 aurajuustolohko
sopivasti isoja herkkusieniä
Huuhtele sienet ja irroita niistä jalat. Täytä syntynyt kolo aurajuustolla. Grillaa kunnes juusto alkaa sulaa. Yksi variaatio sienistä on pekoniin käärityt aurajuustosienet, nekin ovat herkullisia. Kokeile jos siltä tuntuu.
Halloumi:
1 pkt halloumia
Siivuta halloumi sentin paksuisiksi siivuiksi. Huuhtele siivut. Grillaa molempia puolia yhteensä maksimissaan kymmenen minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Syö tsatsikin ja halutessasi pihvien kera.
Kommentit