Päätimme pistää grillin kuumaksi näin lomapäivänä. Teimme hyviä kasvisvartaita, grillattua halloumia, aurajuustotäytteisiä herkkusieniä ja Antolle ja Tuomaalle pihvit ja Tuulille broilerinrinta. Lisukkeeksi teimme vielä tsatsikia. Tuli hyvää, ja ruokaa tuli todella reilusti joten luultavasti popsimme jämiä vielä huomennakin. Halloumi oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus, emme sitä aiemmin olleetkaan kokeilleet. Tosi näppärästi grillaantui ja oli hauskan makuista. Aterian ainoana miinuspuolena Tuuli moitti auraherkkusieniä, kun ne eivät kuulemma sopineet muun ruoan yhteyteen. Valokuvauksesta huolehti Tuulin veli Tuomas.

Vartaat:

2          eriväristä paprikaa
1          kesäkurpitsa
500 g    isoja herkkusieniä
1 rasia   kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta rosmariinia ja basilikaa
3          valkosipulinkynttä

Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa herkkusienet neljään tai kolmeen osaan, jätä osa sienistä jäljelle jos teet myös aurajuustotäytteisiä herkkusieniä. Laita paprikat, kesäkurpitsat, herkkusienet ja kirsikkatomaatit kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla ja revi sekaan tuoretta rosmariinia ja basilikaa. Leikkaa 3 valkosipulinkynttä isohkoiksi paloiksi ja laita kulhoon. Sekoita aineksia kulhossa ja anna hetken aikaa maustua.

Liota grillitikkuja vedessä aikansa ja kokoa sitten vartaat. Grillaa kunnes ainekset ovat kypsiä.

Aurajuustotäytteiset herkkusienet:

1      aurajuustolohko
sopivasti isoja herkkusieniä

Huuhtele sienet ja irroita niistä jalat. Täytä syntynyt kolo aurajuustolla. Grillaa kunnes juusto alkaa sulaa. Yksi variaatio sienistä on pekoniin käärityt aurajuustosienet, nekin ovat herkullisia. Kokeile jos siltä tuntuu.

Halloumi:

1 pkt      halloumia

Siivuta halloumi sentin paksuisiksi siivuiksi. Huuhtele siivut. Grillaa molempia puolia yhteensä maksimissaan kymmenen minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Syö tsatsikin ja halutessasi pihvien kera.

1712758.jpg