Tämä salaatti jäi talvella mieleen Nigellan ruokaohjelmasta. Salaatti oli ihanan kesäinen ja tosi herkullinen. Ideana on, että tähän ei mene salaattia ollenkaan, vaan salaatin virkaa hoitavat persilja ja minttu. Meidän minttu on kyllä sen verran huonossa jamassa (meidän kummankaan peukalo ei erityisemmin viherrä), että lisättiin sen sijasta joukkoon vielä rucolaakin, joka kyllä sopi tähän myöskin hyvin. Tätä salaattia kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla, me tehdään varmasti uudestaankin!

2         limeä
1         pieni punasipuli
1/4      vesimeloni (n. 1-1,5 kg)
250 g   fetaa
1         persiljaruukku
1         rucolaruukku
minttua
mustia oliiveja
mustapippuria
(oliiviöljyä, unohdettiin laittaa, hyvää oli kyllä ilmankin)

Purista limeistä mehu pieneen kulhoon. Siivuta punasipuli ohuen ohuiksi renkaiksi ja laita limemehun joukkoon. Näin punasipulista katoaa suurin kirpeys pois.

Paloittele vesimeloni ja feta keskikokoisiksi kolmioiksi ja laita salaattikulhoon. Revi joukkoon persilja, rucola ja minttu. Lisää oliivit ja rouhauta joukkoon mustapippuria. Lisää lopuksi punasipulit liemineen päivineen ja sekoita salaattia varovasti.

1706683.jpg