Taas on saatu vinkkiä telkkarikokeilta. Tina Nordström kokkaili Täydellisessä päivässä marjoja ja zabaglione-kastiketta Tukholman saaristossa ja se näytti kyllä niin hyvältä, että oli pakko päästä itsekin maistamaan. Zabaglionesta tuli kahden limen ansiosta melko kirpsakkaa, yksikin olisi ehkä riittänyt. Tosin herkullista tuli silti, nam! Ohjeesta tulee nelisen annosta.

2 l         marjoja (me laitettiin 1 l mansikoita ja lisäksi ehkä 1/2 l pakastevattuja eli ei ihan noin paljoa), esim. mansikoita, mustikoita, vattuja, lakkoja, viinimarjoja jne.

Zabaglione:
4          kananmunan keltuaista
5 rkl      tomusokeria
4 rkl      valkoviiniä
1/2        limetin kuori raastettuna
2          limetin mehu

Sekoita zabaglionen ainekset keskenään lämpöä kestävässä kulhossa (esim. metallinen).

Kiehauta kattilassa vettä (ei kannata laittaa liikaa) ja käytä sitä vesihauteena. Nosta zabaglione-kulho vesihauteen päälle ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos on ilmavaa. Varo ettei seos kuumenee liikaa (yli 85 asteen) tai siitä tulee munakasta.

Nosta vaahdottunut zabaglione pois vesihauteesta ja vatkaa edelleen voimakkaasti kunnes se on jäähtynyt.

Pilko marjat annoskulhoihin ja kaada päälle zabaglionea.

1713022.jpg