Kävimme eilen lähimetsän mustikka-apajilla hamstraamassa itsellemme viimeiset mustikat. Aika vähän- ja pienenlaisesti niitä oli jäljellä, mutta jotain silti löytyi. Myös pari puolukkaa oli jo kypsynyt, vaikka suurin osa olikin vielä raakoja. Marjojen kerääminen oli kyllä hauskaa puuhaa, edellisestä kerrasta onkin kulunut jo monta vuotta.

1792058.jpg

Päätettiin tehdä löytämistämme marjoista kauramurupaistosta, johon käytiin vielä lisäksi ostamassa pussillinen pakastemustikoita. Kauramurupaistos oli siitä hyvä valinta, että tuoreet marjat vain lämpenivät murutaikinan alla ja jäivät kokonaisiksi ja tuoreen oloisiksi paiston jälkeenkin. Kauramurupaistoksen ohje on Suuresta jälkiruokakirjasta ja siitä riittää 4-6 annosta.

Murutaikina:
1,5 dl       vehnäjauhoja
3 dl         kaurahiutaleita
1 dl         sokeria (vähempikin olisi ehkä riittänyt)
1 tl         leivinjauhetta
100 g      voita tai margariinia

Täyte:
1/2 l       mustikoita ja puolukoita

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja leivinjauhe. Paloittele joukkoon voi tai margariini ja nypi ainekset käsin murumaiseksi massaksi.

Painele puolet taikinasta uunivuuan pohjalle, lisää päälle marjat ja ripottele loppu taikina marjojen päälle.

Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia (laitettiin viimeisiksi minuuteiksi grillivastukset päälle, jotta taikina sai mukavan ruskettuneen sävyn).

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

1792059.jpg