Käytiin pari päivää sitten sienessä Tuulin papan kanssa ekaa kertaa sitten ala-asteen. Papan ottaminen mukaan oli fiksu veto, muuten oltaisiin kerätty koriin vaikka mitä houkuttelevan näköisiä sieniä ja sienimuhennos olisikin voinut olla vähän psykedeelisempää sorttia... Mutta nyt siis soossissa mukana ihan taviksia kangasrouskuja, rusko-orakkaita, herkkutatteja ja keltahaperoita. Tehtiin muhennos samaan malliin kuin edellinen kantarellimuhennoskin. Tuli jälleen herkullista ja oli kyllä kiva kokata ihan itse kerätyistä sienistä!

0,5 l      metsäsieniä
2 dl       ruokakermaa
2          pientä sipulia (tai yksi iso)
1-2 tl    vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
voita

Puhdista ja pilko sienet ja ryöppää tarvittaessa (kangasrouskut pitää ryöpätä noista meidän sienistä). Pilko sipulit. Kuumenna paistinpannulla voinokare ja laita perään sipulisilppu ja sienet.

Paista sekoitellen kunnes suurin osa sienten nesteestä vaikuttaa irronneen. Lisää sitten joukkoon kerma. Anna hautua hetken aikaa. Suurusta halutessasi 1-2 teelusikallisella vehnäjauhoja. Mausta lopuksi muhennos mustapippurilla ja suolalla ja tarjoile vaikka uusien perunoiden kera.

1847934.jpg