Olimme pari päivää sitten Emman luona herkuttelemassa vohveleilla ja omenahyveellä (Kiitokset vielä, Emma!) ja kaapista lähti mukaan lainaan mainio Tapakset-kirjanen. Siitä piti päästä heti kokeilemaan bruschettan tapaisia munakoisoleipäsiä, jotka sopivatkin hyvin rentoon lauantai-iltaan. Ohjeesta tulee neljä pientä leipästä, joka on hyvä iltapala kahdelle.

1         munakoiso
1         tomaatti
1 tl      kuivattua timjamia (tai tuoretta)
50 g     murennettua vuohenjuustoa
2         paksua maalaisleipäviipaletta (leikattiin ne vielä kahtia)
1         halkaistu valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja tomaatti neljään osaan. Paistele paistinpannulla oliiviöljyssä kunnes kasvikset pehmenevät. Anna jäähtyä.

Pilko munakoiso, tomaatti ja puolet vuohenjuustosta kulhoon. Mausta seos oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai uunissa rapeiksi ja hiero pintoja valkosipulin leikkauspinnalla.

Levitä täyte leiville ja laita vielä loppu vuohenjuusto päälle. Paista leipiä uunissa 250 asteessa muutama minuutti niin että vuohenjuusto hieman sulaa ja saa väriä.

1787946.jpg

Jälkiruuaksi maisteltiin italiantuliaisina saatua sinapilla maustettua klementiinihilloa camembertin kera. Hillo on peräisin toscanalaiselta maatilamatkailutilalta. Maku oli mielenkiintoinen ja sopi hyvin valkohomejuuston kera. Ei ihan puurohilloa kylläkään :) Kiitos tuliaisista italianmatkaajille!

1787948.jpg