Tämä spaghetti talon tapaan sai alkunsa, kun kaapista löytyi tomaattipasta-ainekset, mutta mieli teki jotain hitusen täyttävämpää. No, onneksi kaapin pohjalla oli muitakin aineksia, joita oli helppo viskoa tomaattikastikkeen sekaan. Lopputulos on oikein maukas! Hyvin helppotekoista ja ravitsevampaa kuin normitomaattikastike. Olemme syöneet tätä useampaan kertaan, ja suosittelemme. Annoksia tästä tulee 2-3.

1 tlk         yrttitomaattimurskaa
kourallinen tummaa soijarouhetta
kalamata-oliiveja
1 tl          chilirouhetta
2-3 tl       pestoa (vihreää tai punaista, tällä kertaa laitoimme punaista)
1 rkl         hunajaa
1 rkl         chipotle-chilikastiketta (ei liene kohtalokasta, mikäli et jaksa metsästää tätä)
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
parmesaania & tuoretta basilikaa päälle

Kumoa tölkillinen tomaattimurskaa kattilaan. Laita sekaan kourallinen soijarouhetta. Lisää loputkin ainekset kattilaan samantien ja sekoita huolellisesti. Anna porista miedolla lämmöllä sen aikaa, kun pasta valmistuu. Tarjoa spaghetin kera. Raasta päälle parmesaania ja revi sekaan vielä muutama lehti tuoretta basilikaa.

1857041.jpg