Emme olleet hetkeen tehneet mitään aasialaista blogiruokaa, joten kaivoimme taas hyllystä Suuren aasialaisen keittokirjan ja sieltä nappasimme tällä kertaa srilankalaisen reseptin. Oma versiomme siitä on melko pitkälti sovellettu, sillä ohjeessa käytettiin porsasta ja me kun teimme tietysti soijasuikaleista oli tiettyjä askelia pakko ohittaa/korvata. Tuli oikein maukasta, mukavan tulista. Annoksia ohjeesta tulee kaksi.

1 iso       sipuli
3            valkosipulinkynttä
2 dl         soijasuikaleita
2 dl         kookosmaitoa
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1/2 tl      garam masalaa
3 tl         sitruunamehua
reilusti chilirouhetta tai pari tuoretta thaichiliä
suolaa

Anna soijasuikaleiden turvota kuumassa vedessä lihaliemikuution kanssa n. 20 minuuttia. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori inkivääri ja pilko se hyvin pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipulia wokissa öljyssä. Lisää sekaan reilusti chilirouhetta ja garam masala.

Valuta suurin osa lihaliemestä, jossa soijasuikaleet turpoavat, pois. Jätä kulhoon n. puoli desiä. Kaada suikaleet ja loppu liemi wokkiin. Lisää samalla inkivääri. Sekoita. Anna paistua muutama minuutti.

Lisää sitten sekaan kookosmaito. Anna hautua miedolla lämmöllä. Valmista samalla riisi. Juuri ennen tarjoamista lisää wokkiin sitruunamehu ja sekoita. Tarjoa riisin ja vaikkapa mangochutneyn kera.

1867668.jpg