1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl soijasuikaleita
2 dl kookosmaitoa
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1/2 tl garam masalaa
3 tl sitruunamehua
reilusti chilirouhetta tai pari tuoretta thaichiliä
suolaa
Anna soijasuikaleiden turvota kuumassa vedessä lihaliemikuution kanssa n. 20 minuuttia. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori inkivääri ja pilko se hyvin pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipulia wokissa öljyssä. Lisää sekaan reilusti chilirouhetta ja garam masala.
Valuta suurin osa lihaliemestä, jossa soijasuikaleet turpoavat, pois. Jätä kulhoon n. puoli desiä. Kaada suikaleet ja loppu liemi wokkiin. Lisää samalla inkivääri. Sekoita. Anna paistua muutama minuutti.
Lisää sitten sekaan kookosmaito. Anna hautua miedolla lämmöllä. Valmista samalla riisi. Juuri ennen tarjoamista lisää wokkiin sitruunamehu ja sekoita. Tarjoa riisin ja vaikkapa mangochutneyn kera.
Kommentit