Vietimme eilen illalla Helsingin Taiteiden yötä jazz-piknikillä nyyttärityyliin. Me veimme yhteiseen pöytään (vilttiin) mukanamme suppilovahveromuffineita, joiden ohje löytyi googlettamalla Kotikokista. Kuva ei tee oikein oikeutta muffineille (miten onnistutaankin aina käräyttämään kaikki tarjolle vietävät ruuat?!), jotka olivat tosi maukkaita ja menivät hyvin kaupaksi. Sieniepäluuloinen ystävämme Katjakin söi näitä mielellään ja se on jo jotakin :) Muffineita tulee ohjeesta 12.

1/2 l       suppilovahveroita (tai muita metsäsieniä)
1           sipuli
voita tai margariinia paistamiseen
mustapippuria, rakuunaa
100 g      emmental-raastetta (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin fetaa)
1 prk       kermaviiliä
50 g        margariinia
2            munaa
4 dl         vehnäjauhoja
3 tl         leivinjauhetta
2            tomaattia
silputtuja sipulinvarsia

Pilko sienet ja sipuli. Kuullota sipulia pannulla voissa ja lisää joukkoon sienet. Paistele hetkinen ja mausta mustapippurilla ja rakuunalla.

Sulata margariini ja sekoita joukkoon kermaviili. Vatkaa joukkoon munat.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon myös emmental-raaste, sieni-sipuliseos sekä pilkotut tomaatit ja sipulinvarret.

Laita lusikalla muffinivuokiin ja paista 220 asteessa noin 20-25 minuuttia.

1846131.jpg