Vietimme viimeiset pari viikkoa Firenzessä nautiskellen italialaisesta elämänmenosta ja (ehkä vähän liikaakin) pizzasta ja pastasta. Niitä ei nyt vähään aikaan tulla siis näkemään blogissa (nyt kun tämä on kirjoitettu niin varmaankin seuraavat ruuat ovat juurikin noita)... Tänään valmistui ruuaksi herkkua lohisalaattia. Ohje on kahdelle.

2           lohipalaa (à 200 g)
2           kananmunaa
erilaisia salaatteja (meillä lollo rossoa, romainea ja rucolaa)
krutonkeja (leipä kuutioiksi, päälle oliiviöljyä, sekoitus, paisto pannulla)
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
parmesaania

Keitä kananmunat kypsiksi, anna jäähtyä, kuori ja puolita.

Revi salaatit kulhoon, lisää pinjansiemenet ja parmesaani lastuina. Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Paista lohipalat kuumalla pannulla kypsiksi ja ripottele päälle hieman suolaa.

Annostele salaatti lautasille ja lisää päälle krutongit, kananmunanpuolikkaat ja lohipalat.

1941589.jpg