Tänään kokkasimme improvisoitua pastaa. Aineksiksi valkkasimme pekonin ja herkkusienet. Pastasta tuli oikein maukasta, onneksi jäi vielä illaksi toiset annokset! Annoksia ohjeesta tulee neljä.

1         iso sipuli
3         valkosipulinkynttä
1 pkt    pekonia
1/2 prk tuoreita herkkusieniä
1 dl      ruokakermaa
500 g   tomaattimurskaa
mustapippuria
chilirouhetta
basilikaa
rosmariinia
oliiviöljyä

Pilko sipuli ja valkosipuli. Pilko myös pekoni ja herkkusienet siivuiksi. Kaada loraus oliiviöljyä kattilaan, ja kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa noin minuutti. Lisää sipulisilpun sekaan kuullotuksen alkuvaiheessa reilu rouhaus mustapippuria ja maun mukaan chilirouhetta.

Lisää sitten joukkoon pilkottu pekoni. Kypsennä pekonia silloin tällöin sekoitellen muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon siivutetut herkkusienet. Paista sieniä pari minuuttia.

Lisää joukkoon purkki tomaattimurskaa ja lisää loput yrtit ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä ja laita samalla pastat tulemaan. Lisää muutaman minuutin jälkeen noin desi ruokakermaa ja sekoita huolellisesti sekaisin. Tarkista maku, ja mausta tarvittaessa. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes pasta on valmista. Jos kastike vaikuttaa liian vetiseltä, voit tarvittaessa suurustaa sitä muutamalla teelusikallisella vehnäjauhoja. Tarjoile!

1898320.jpg