Kaappimme suorastaan pursuaa omenoita ja omenareseptit ovat kovassa mietinnässä. Ekaksi päätettiin kokeilla uuniomenoita Tuulin Arja-tädin ohjeella. Maisteltiin tätä herkkua viimeksi maatilamatkaillessamme Anjalankoskella päin ja olivat kyllä edelleen yhtä herkullisia itse tehtyinäkin. Sokeria voi laittaa oman maun mukaan vähän tai paljon.

omenoita
sokeria
vaniljasokeria
siirappia
(rusinoita)

Poista omenoista kannat joko omenaporalla tai esim. kaarevalla kuorimaveitsellä, kuten me. Voit myös halutessasi lohkoa omenat.

Voitele uunivuoka ja asettele sinne omenat kolo ylöspäin. Laita koloihin maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria (laitettiin itse noin 1 tl ja 1/2 tl) ja halutessasi vielä rusinoita. Valuta lopuksi omenoiden päälle siirappia.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Herkuttele vaniljajäätelön kera. Voit vielä kaataa annosten päälle uunivuokaan valuneen sokeriliemen.

1954059.jpg