Täyte:
300 g sulatettuja vadelmia
2 tl sitruunamehua
2 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl ranskankermaa
Pohja:
50 g sulatettua voita
4 rkl fariinisokeria
100 g italialaisia mantelikeksejä (cantuccini)
50 g mantelilastuja
Koristeluun:
kokonaisia vadelmia
Mittaa vadelmat, sitruunamehu ja 3/4 dl tomusokeria tehosekoittimeen ja hurauta ainekset tasaiseksi soseeksi. Sulata suklaa esim. mikrossa.
Sekoita tuorejuusto, 1 1/4 dl tomusokeria ja ranskankermaa tasaiseksi massaksi, sekoita mukaan sulatettu suklaa. Kääntele vadelmaseos suklaamassan joukkoon. Kaada seos silikonivuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja nosta vuoka pakastimeen.
Sekoita voi, fariinisokeri, mantelikeksit ja mantelilastut tehosekoittimessa. Kaada seos lämpimälle pannulle ja paista n. 5 minuuttia. Ota kakku pakkasesta ja levitä manteliseos suklaaseoksen päälle silikonivuokaan. Laita vuoka uudelleen pakastimeen vähintään 4 tunniksi tai vaikka yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja anna sulaa hetken ennen tarjoamista. Koristele vadelmilla.
Kommentit