Tehtiin tätä kakkua jo monta päivää sitten hampurilaisiltaan, mutta ei ole ollut aikaa päivittää blogia aiemmin. Tuli tosi herkullista ja kaikki vakuuttivat tykkäävänsä. Kakku on aika tuhti, mutta jäädytys ja vadelmat kevensivät sitä kivasti. Ohje on Fazerin lehtisestä ja siitä tulee n. 8-12 annosta.

Täyte:
300 g      sulatettuja vadelmia
2 tl         sitruunamehua
2 dl         tomusokeria
200 g      valkosuklaata
400 g      maustamatonta tuorejuustoa
3 dl         ranskankermaa

Pohja:
50 g        sulatettua voita
4 rkl        fariinisokeria
100 g      italialaisia mantelikeksejä (cantuccini)
50 g        mantelilastuja

Koristeluun:
kokonaisia vadelmia

Mittaa vadelmat, sitruunamehu ja 3/4 dl tomusokeria tehosekoittimeen ja hurauta ainekset tasaiseksi soseeksi. Sulata suklaa esim. mikrossa.

Sekoita tuorejuusto, 1 1/4 dl tomusokeria ja ranskankermaa tasaiseksi massaksi, sekoita mukaan sulatettu suklaa. Kääntele vadelmaseos suklaamassan joukkoon. Kaada seos silikonivuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja nosta vuoka pakastimeen.

Sekoita voi, fariinisokeri, mantelikeksit ja mantelilastut tehosekoittimessa. Kaada seos lämpimälle pannulle ja paista n. 5 minuuttia. Ota kakku pakkasesta ja levitä manteliseos suklaaseoksen päälle silikonivuokaan. Laita vuoka uudelleen pakastimeen vähintään 4 tunniksi tai vaikka yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja anna sulaa hetken ennen tarjoamista. Koristele vadelmilla.

2002538.jpg