Tuulin kootut hillokokeilut jatkuvat taas. Tällä kertaa kokeilussa oli Lettupannusta bongattu porkkana-karviaishillo, joka kuulosti niin oudolta, että sitä oli pakko päästä keittelemään. Mausta tuli kirpakan makea, juuri sellainen miltä hyvän hillon kuuluukin maistua. Eikä yhtään outo. Ohjeesta tulee ehkä n. 3/4 l hilloa.

500 g     porkkanoita
1 l         karviaisia
0,5 dl     vettä
kanelia
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 dl       sokeria (tai maun mukaan; jos et pakasta hilloa tarvitset 500 g hillosokeria, jotta se säilyy)

Kuori ja raasta porkkanat ja poista karviaisista kannat.

Laita porkkanat ja karviaiset veden kanssa kattilaan ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta kanelilla ja inkiväärillä.

Soseuta hillo sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vielä sokeri ja kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Purkita ja pakasta tai jääkaapita.

2042210.jpg