Etsiessäni eilen paniikissa jotain blogattavan arvoista iltaruokaa ympäri nettiä, satuin käväisemään Uneliaan kokin blogissa ja siellä tuli vastaan pestopastan seuraava aste. Aivojeni improvisaatiokeskus sai tästä inspiraatiota, ja päätin ottaa mallia tuosta reseptistä ja tehdä muunneltua pestopastaa. Reseptin ydin on melko pitkälti sama kuin Uneliaalla kokilla, mutta päätin käyttää soijasuikaleita jauhelihan sijaan ja lisäksi laitoin hieman erilaisia mausteita. Ruoka osoittautui oikein onnistuneeksi, soijasuikaleisiin oli tarttunut mukavasti kastikkeen maku joka oli kuin pestopastaa, muttei kuitenkaan ihan. Ohjeesta riittää kahdelle. Kiitos vaan ideasta Uneliaalle kokille!

2 dl         soijasuikaleita
n. 4-5 rkl vihreää pestoa
2            valkosipulinkynttä
1 reilu tl   dijonsinappia
2 tl         sitruunamehua
1 tl         rakuunaa
reilu rouhaus mustapippuria
öljyä

Kiehauta vedenkeittimessä vettä ja laita soijasuikaleet turpoamaan kanaliemikuution kera n. 20 minuutiksi.

Pilko valkosipuli. Lorauta paistinpannuun öljytilkka ja freesaa siinä valkosipulia hetki ja mausta mustapippurilla. Lisää sitten joukkoon valutetut soijasuikaleet ja paista pannulla n. 1-2 min. Lisää sitten joukkoon loputkin ainekset, ja paista muutama minuutti sekoitellen silloin tällöin. Tarjoa spaghetin kera.