Teimme eilen jälkiruuaksi fajitasten jälkeen hyvää kaakaota. Kermavaahdon ohje löytyi Voisilmäpeliä-blogista, mutta kaakaon teimme Glorian ruoka&viini -lehdestä löytyneen ohjeen mukaisesti kun emme viitsineet alkaa suklaata sulattelemaan. Inkiväärikermavaahto oli hauska uusi tuttavuus, ja sopi mukavasti mausteisempaan kaakaoon. Joimme  yhteensä kaksi mukillista kaakaota, mutta kermavaahtoa olisi riittänyt useampaankin. Tuulin mielestä chilihiutaleet olisi voinut siivilöidä ennen tarjoilua pois, mutta Anttoa ei asia häirinnyt lainkaan. Hyvää oli jokatapauksessa!

Inkiväärikermavaahto:

1 dl       kuohukermaa
1 tl       inkivääritahnaa
1 tl       vaniljasokeria
0,5 rkl   vaahterasiirappia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan muut ainekset ja sekoita. Laita jääkaappiin odottamaan kaakaon valmistumista.

Chilikaakao (1 kuppi, n. 3 dl):
2,5 tl    kaakaojauhetta (ei mitään oboytä tai vastaavaa)
1 tl       vaniljasokeria
2 tl       sokeria
0,5-1 tl chilirouhetta/jauhetta
3 dl      kiehuvaa maitoa

Sekoita kaakao, sokerit ja chili kupin pohjalla. Lisää kylmää maitoa 1 rkl ja sekoita, kunnes syntyy tahna. Kaada joukkoon kuuma maito. Nosta pinnalle sopivasti kermavaahtoa ja herkuttele!

2121039.jpg