Viime viikkoina on jäänyt harmillisen vähän aikaa ruuanlaitolle töiden, opiskelun ja pikkujouluhulinoiden keskellä. Onneksi hyvää ruokaa voi tehdä myös nopeasti, kuten tämä taasen Uneliaalta kokilta bongattu resepti osoittaa. Kahteen annokseen tarvitset suunnilleen

1        mozzarellapallero
1 rs    kirsikkatomaatteja
2        kypsää avokadoa
tilkka   sitruunamehua
pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
merisuolaa
balsamiviinietikkaa

Leikkaa avokadot pitkittäin puoliksi siemenen ympäriltä ja käännä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin, jolloin niiden pitäisi irrota helposti toisistaan. Koverra hedelmäliha kuoresta ja viipaloi. Sekoita kulhossa sitruunamehutilkan kanssa, jotta avokado ei ruskistuisi.

Puolita kirsikkatomaatit ja pilko mozzarella sopiviksi paloiksi.

Paahda pinjansiemeniä halutessasi (oli niin kova nälkä, että nyt jäi tämä kohta väliin).

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, revi sekaan tuoretta basilikaa ja mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, mustapippurilla ja suolalla.