Viikon takaisissa pikkujouluissa herkuteltiin näillä vuohenjuustoisilla brownieilla, joiden ohje napattiin Köyhiltä ritareilta. Browniet katosivat nopeasti parempiin suihin, tuli taas osoitettua ettei tällaisella rasvan ja sokerin määrällä voi mennä vikaan :D Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tosin varatkaa kavereita ympärille ettei tartte itse syödä kaikkea.

Taikina:
200 g     tummaa suklaata
200 g     voita tai margariinia
3           kananmunaa
3 dl        sokeria
2 dl        vehnäjauhoja

Täyte:
200 g     maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarponea)
150 g     vuohentuorejuustoa (esim. Chavroux)
2 rkl       vaniljasokeria
1 dl        sokeria (tai 1,5 dl tomusokeria)
2           kananmunaa

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa seoksen jäähtyessä munat ja sokeri keskenään. Sekoita suklaaseokseen. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Voitele ja jauhota suorakulmion muotoinen n. 20 x 30 cm uunivuoka (jos käytät ympyränmuotoista, halkaisija 20 cm). Kaada pohjalle puolet taikinasta.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada taikinan päälle vuokaan. Marmoroi kerroksia hieman sekaisin veitsellä sutimalla.

Kaada loppu taikina päälle ja paista 175-asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia. Brownieita on parempi paistaa hieman liian vähän kuin liikaa. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään ja paloittele tarjolle.

2143969.jpg