Voih, taas on blogin edellisestä päivityksestä pitkä aika. No nyt korjataan asia, sillä teimme eilen herkulliseksi iltaruoaksi nepalilaista. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään lammasta ja on nimeltään Bhendon Masala nepalilaisissa ravintoloissa, mutta me päätimme tyytyä pakastimesta löytyneeseen naudanpaistikimpaleeseen.

  • 600-800 g naudanpaistia
  • 1000 g tomaattimurskaa
  • reilu pala (peukalon kokoinen) inkivääriä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3-5 thaichiliä, me käytimme Pain 100 % -chilikastiketta (n. 200 000 scovillea) 3 tl
  • 1 tlk bambunversoja
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • muutama currynlehti
  • 2 tl mustapippuria
  • suolaa maun mukaan
  • tuoretta korianteria

Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Pilko sipulit, valkosipulit, chilit ja inkivääri ja kuullota öljytilkassa wokkipannussa kaikkien mausteiden kanssa. Kun sipulit vaikuttavat kuullottuneilta, laita sekaan lihapalat ja ruskista pikaisesti. Kaada sitten joukkoon tomaattimurska ja valutetut ja huuhdellut bambunversot. Sekoittele huolellisesti ja tarkista tulisuus. Lisää tarvittaessa chiliä, ruoan on tarkoitus olla tulinen.

Anna hautua miedolla lämmöllä kaksi tuntia. Revi 1,5 tunnin jälkeen joukkoon tuoretta korianteria ja sekoita. Tarjoa riisin ja vaikkapa korianteriraitan ja mangochutneyn kera!