Tämä on taas näitä reseptejä, jotka on odottaneet käyttöön ottoa vaikka kuinka kauan. Punajuuripesto bongattiin Lettupannulta jo 1,5 vuotta sitten, mutta vasta nyt saatiin tehtyä tätä. Ei olisi kannattanut odottaa niin pitkään, resepti oli ihan loistava, nam! Tosi herkullista ja hauskan väristä pastaa.

5          punajuurta
0,5 dl   mantelilastuja (tai kokonaisia kuorittuja)
1 dl      parmesaaniraastetta
1          valkosipulinkynsi
0,5 tl    suolaa
1 tl       sitruunamehua
0,5 dl   oliiviöljyä
mustapippuria
100 g   halloumia

Pese ja puolita punajuuret ja keitä kypsiksi lohkot juuri ja juuri peittävässä vesimäärässä. Tähän menee ehkä noin 45 minuuttia, kokeile kypsyyttä välillä haarukalla.

Laita ainekset halloumia lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja surrauta tahnaksi.

Keitä pasta al denteksi ja sekoita punajuuripesto sekaan.

Huuhtele halloumista ylimääräiset suolat ja pilko kuutioiksi. Paista kuivalla pannulla kunnes palat alkavat saada väriä. Ripottele kuutiot pasta-annosten päälle ja nauti.