Vietettiin lauantaina kaveriporukalla nyyttäri-tapaskestejä ja tarjolla oli vaikka minkälaisia herkkuja. Tapasteluun sopi hyvin nyyttäriteema, yksin olisi ollut melko vaivalloista kokata kaikki tapaspalat. Me teimme juhliin papu-perunasalaattia, hapanimeliä punasipuleita, marinoituja herkkusieniä sekä lohkoperunoita aiolin kera. Pöydästä löytyi myös ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä hunajamelonia, erilaisia marinoituja ja täytettyjä kasviksia, pepperonimakkaraa, manchego-juustoa, sangriaa ja jälkkäriksi vielä mustikka-juustokakkua, nam! Suuret kiitokset vielä kaikille vieraille, oli aivan ihanat kestit!

Papu-perunasalaattiin löytyi ohje Chocochili-blogista. Salaatti oli mukavan raikas ja ruokaisa seuralainen muille pienemmille tapaspaloille.

  • n. 600 g         kiinteitä perunoita
  • 1 tlk/1 pss     säilyke- tai pakastepapuja
  • 1 prk              kapriksia (pieni purkillinen)
  • 1                    punasipuli
  • 1 pkt              napolitana-salaattimixiä (tai rucolaa yms. voimakkaanmakuista salaattia, alkuperäisessä ohjeessa käytettiin viinisuolaheinää)
  • iso loraus       oliiviöljyä
  • 1 rkl               sitruunamehua
  • 2 tl                 balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl             suolaa
  • 0,5 tl             sokeria
  • mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi, valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele. Pilko punasipuli.

Sekoita kaikki salaatin ainekset sekaisin kulhossa ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Hapanimeliin punasipuleihin löytyi ohje Suuresta kasvisruokakeittokirjasta. Näitä olisi voinut tehdä huomattavasti enemmänkin, olivat meinaan tosi hyviä. Marinointiseosta tulee melko paljon, joten punasipuleiden määrää voi vaihdella aikalailla mielensä mukaan.

  • 3-6            punasipulia
  • 2 rkl          sinappia
  • 2 rkl          hunajaa
  • 2 rkl          punaviinietikkaa
  • 2 rkl          öljyä

Kuori punasipulit ja pilko kahdeksaan osaan niin, että jokaiseen palaan jää osa kantaa ja ne pysyvät koossa. Laita sipulit kannelliseen uunivuokaan.

Sekoita kupissa muut ainekset ja sivele sipuleiden päälle.

Kypsennä sipuleita kannen kanssa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota sitten kansi pois ja kypsennä vielä 10-20 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kiiltäviä.

Marinoitujen herkkusienien ohje löytyi samaisesta Suuresta kasvisruokakeittokirjasta.

  • 500 g           pieniä tuoreita herkkusieniä
  • 1 1/4 dl        oliiviöljyä
  • 1 1/4 dl         valkoviinietikkaa
  • 3                   silputtua valkosipulinkynttä
  • tuoretta basilikaa silputtuna (alkuperäisessä ohjeessa persiljaa)
  • 1 tl                sokeria
  • suolaa ja pippuria

Puhdista sienet paperilla ja pilko puolikkaiksi.

Sekoita loput ainekset kulhossa ja sekoita hyvin sekaisin sienten kanssa. Laita kannelliseen astiaan ja anna maustua vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.