Pari päivää sitten intouduimme tekemään libanonilaista ruokaa. Päätimme tehdä tabouleh-salaattia ja sen kaveriksi libanonilaisia kanapaloja, kun satuimme saamaan paketin broilerin rintafileitä. Kanapalat ja tabouleh-salaatti olivat maukkaita, mutta tabouleh-salaatti ehkä hiukan kuivahkoa. Suosittelemmekin tarjoamaan näiden lisäksi vaikkapa jonkun jogurttipohjaisen kastikkeen, se toisi mukavasti kosteutta. Molemmat ohjeet ovat Ruokatorstaista.

Libanonilaiset kanapalat:

  • 1 pkt broilerin maustamattomia rintafileitä
  • 1 prk bulgarianjogurttia
  • 2 tl fariinisokeria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 tl juustokuminaa
  • 1,5 tl jauhettua korianteria
  • puoli nippua persiljaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Paloittele rintafileet kolmeen-neljään osaan. Pilko valkosipuli ja sekoita jogurtin sekaan. Lisää jogurttiin kaikki loput mausteet. Lisää joukkoon kanapalat ja sekoita huolellisesti jotta kanat maustuvat joka puolelta. Jätä maustumaan jääkaappiin 0,5-2 tunniksi.

Levitä palat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 min - tunti, riippuen kanapalojesi koosta.

Tabouleh-salaatti:

  • 2,5 dl kuskussuurimoita
  • 2,5 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 vihersipulia
  • 2 tomaattia
  • puoli nippua persiljaa
  • reilusti silputtua minttua (jouduimme käyttämään kuivattua kun emme löytäneet tuoretta, valitettavasti)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria

Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja tomaatit kuutioiksi. Sekoita kuskusin joukkoon sipuli, tomaatit, sitruunamehu ja oliiviöljy. Revi sekaan persiljaa ja minttua. Mausta mustapippurilla. Sekoita huolellisesti ja tarjoa kanapalojen lisäkkeenä.

1240646557_img-d41d8cd98f00b204e9800998e