Teki mieli jotain kevyttä keittoa pitkästä aikaa, joten tänään ruokailimme tomaatti-vuohenjuustokeiton parissa. Resepti löytyi täältä. Korvasimme ohjeen kaltatut tomaatit tomaattimurskalla, mutta eipä tuo menoa haitannut. Laitoimme ripauksen suolaa, mutta keitosta tuli hieman liian suolaista. Jättäkää siis suola laittamatta, kasvisliemikuutio ja vuohenjuusto tuovat suolaisuutta tarpeeksi.

  • 2 sipulia
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 0,7-0,8 l kasvislientä
  • 100 g vuohenjuustoa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • öljyä

Pilko sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min, jonka jälkeen soseuta pikaisesti tehosekoittimessa. Jätä joukkoon vähän sattumia, älä soseuta liian innokkaasti.

Kaada takaisin kattilaan ja murenna joukkoon vuohenjuusto. Mausta mustapippurilla ja revi sekaan tuoretta basilikaa. Kiehauta ja tarjoa lisukkeena vaikka paahtoleipää.