Eilen oli vieraita käymässä ja teimme ruoaksi unkarilaista makkarapataa. Ohje oli oma fuusiomme kahdesta eri reseptistä, Yhteishyvän unkarilaisesta makkarapadasta ja Pastanjauhajien makkarapadasta. Lopputulos oli oikein maukas ja vieraatkin väittivät tykkäävänsä. Mausteiset makkarat ja aito unkarilainen tulinen paprikajauhe toivat mukavan mausteisen säväyksen pataan. Ohjeesta riitti juuri viidelle hengelle.

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pkt (500 g) makkaraa (me käytimme yhden paketin bratwurstia ja yhden paketin krakovanmakkaraa)
  • 1 pkt pekonia
  • 350 ml punaviiniä
  • 2 eri väristä paprikaa
  • 2 tl vahvaa paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 500 g tomaattimurskaa
  • öljyä
  • suolaa

Pilko makkarat sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja ruskista kevyesti joka puolelta öljyssä reilun kokoisessa padassa tai kattilassa tai vastaavassa. Siirrä sitten makkarat sivuun padasta. Pilko sipulit, valkosipulit, pekoni ja paprikat. Kuullota hetki padassa sipuleita, lisää sitten sekaan pekoni. Paista muutama minuutti.

Lisää sekaan paprikapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten parissa osassa sekaan punaviini ja anna alkoholin haihtua. Lisää sekaan makkarat, kaikki mausteet ja tomaattimurska.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot, sekoita huolellisesti ja tarkista maku. Anna makkarapadan hautua puolisen tuntia rauhassa pienellä lämmöllä. Tarjoa vaikkapa riisin kera.

1239286670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e