Löydettiin jokin aika sitten Chocochili-blogista tämä ihana resepti ja ollaan jo pari kertaa kokkailtu näitä. Tuli ihan mieleen opiskelujen alkuajat nuudeliwokista ja miedosta currytahnasta, jotka olivat silloin kovassa kulutuksessa tomaatti- ja tonnikalapastan lisäksi :) Tofusta tuli herkkua miedolla currytahnalla maustettuna ja rapsakaksi paistettuna, nam! Ohjeesta tulee 2 suurempaa tai 3 pienempää annosta.

  • nuudeleita
  • loraus       öljyä
  • 1 pss        pakastepapuja (tai tuoreita kiehautettuina)
  • 1 rkl          mietoa currytahnaa (Rajah mild curry paste tai vastaava)
  • 10 cm       pätkä purjoa
  • 250 g       tofua
  • 1/2 prk     tomaattipyreetä (tai n. 2-3 tl)
  • 1-2 rkl      makeaa chilikastiketta
  • 2 dl          kookosmaitoa
  • suolaa
  • chilirouhetta
  • 1/2          lime
  • tuoretta korianteria

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää joukkoon hieman öljyä tahmaantumisen estämiseksi.

Halkaise purjo puoliksi ja huuhtele sisältä. Silppua puolirenkaiksi. Kuutioi tofu.

Kuumenna currytahna pannulla ja lisää perään kuutioitu tofu. Paistele kunnes tofu alkaa ruskistua (tai vähän rapsakoitua, currytahnan takaa on ehkä hankala havaita ruskistumista). Lisää sitten purjo, pavut, tomaattipyree, makea chilikastike, kookosmaito ja mausteet. Anna kiehua hetken.

Lisää lopuksi nuudelit ja sekoita hyvin. Anna hautua hetki, jotta maut tasaantuvat.

Purista juuri ennen tarjoilua sekaan limen mehu ja revi joukkoon korianteria. Sekoita ja tarjoile.