Tämän padan ohje löytyi jälleen ihanasta uudesta keittokirjastamme Rakkautta, oliiveja ja timjamia (Fanny ja Anna Bergenström). Tuota kirjaa etsittiin yhteen aikaan kissojen ja koirien kanssa, mutta sitä ei vain löytynyt mistään. Nytkin kävi niinkuin useimmiten, etsimänsä löytää vasta kun lopettaa etsimisen. Kirja löytyi lopulta alennusmyynneistä ja on kyllä jokaisen euron arvoinen (ja enemmänkin). Jos on uuden keittokirjan osto harkinnassa niin kannattaa ehdottomasti käydä selailemassa! Mutta asiaan, kikhernepata oli mukavan mausteista ja sitruunalohkot ja jugurtti toivat siihen mukavan lisän. Ohjeesta tulee noin 3-4 annosta ruokahalun koosta riippuen.

  • 5 dl         keitettyjä kikherneitä (tai 2 prk)
  • 100 g      tuoretta pinaattia
  • 1 tl          juustokuminaa
  • 1/2 tl       kurkumaa
  • 2 tl          paprikajauhetta
  • 1 tl          kuivattua minttua
  • 1/2 tl       kuivattua chiliä
  • 1 rkl        kuivattua korianteria
  • 2             keltasipulia
  • 5             valkosipulinkynttä
  • 1             paprika
  • 1 tlk        kokonaisia tomaatteja (plus tölkillinen vettä, n. 3 dl)
  • loraus     oliiviöljyä
  • suolaa maun mukaan
  • sitruunalohkoja
  • paksua jugurttia (tai esim. bulgarianjugurttia suodatinpussissa valutettuna)

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota wok-pannulla öljyssä. Lisää kaikki mausteet (paitsi suola) ja sekoita.

Suikaloi paprika ja huuhtele kikherneet jos käytät tölkkiversiota. Lisää wokkiin. Kaada sekaan vielä tölkkitomaatit ja tölkillinen vettä. Mausta suolalla. Anna porista 15 minuuttia sekoitellen silloin tällöin.

Silppua pinaatti ja lisää joukkoon. Maista ja lisää mausteita tai suolaa tarpeen mukaan.

Tarjoa kuskusin (tai riisin), reilunkokoisten sitruunalohkojen ja jugurtin kera.